dinsdag 24 december 2013

Hou tijd over, plan je planning!














Hou tijd over, plan je planning!

Iedere zomer heb je weer met hetzelfde te maken: de vakantieplanning moet weer gemaakt worden. Dit wordt steeds belangrijker nu meer en meer kappers al met Hairplanner.nl (Online Afsprakenboek) werken. Wist je dat er al 1,5 miljoen afspraken per jaar in Hairplanner worden gemaakt?

Werk je al met Hairplanner.nl? Dan weet je hoe makkelijk en fijn het is dat je klanten ook 's avonds als jij dicht bent via jouw website een afspraak kunnen maken. Ideaal! Werk je er nog niet mee? Kijk eens op www.hairplanner.nl voor meer info. Hairplanner.nl gebruikt de planning uit PC-Coiffure (je afrekenprogramma).


Hoe maak ik een goede planning in PC-Coiffure?
  • Zorg dat de contracturen van mijn medewerkers in PC-Coiffure goed staan. Klik hier voor meer uitleg op www.Vraagleo.nl.
  • Juiste registratie van minder/extra aanwezigheid van mijn medewerkers. Mijn medewerker die ’s morgens de computer opstart werkt ook de tijdregistratie van die dag bij voor ziekte, minder en/of extra aanwezig. Voor het volledige werkrooster ga je naar www.Vraagleo.nl voor meer uitleg.


computer
Tips voor een goede vakantieplanning
  • Begin tijdig met het plannen van de vakanties. Elke medewerker dient ongeveer in januari haar wensenlijst voor vakantie(s) in.
  • Zorg ervoor dat twee verschillende kwaliteitsmedewerkers niet tegelijk weg zijn.
  • Laat je vaste klant alvast kennismaken met een andere kapster. Zo kunnen in de vakantieperiode vaste klanten onderling overgenomen worden.
  • Maak net voor of net na de vakantie van je klant alvast een afspraak. Vertel je klant: plan nu alvast afspraken door om er zeker van te zijn dat er plek is.
  • Probeer de medewerkers onderling overeenstemming te laten krijgen over wie wanneer op vakantie gaat. Indien dit niet werkt kun je eventueel het vakantierooster van de laatste 2 jaar erbij pakken.


Android & iPhone APP
EXTRA: Je Eigen APP!

Hoe laat ik mijn klant zien welke medewerker wanneer aanwezig is? Je klant zoekt regelmatig op het internet. Zorg dat jij daar ook aanwezig bent. Via de Uitgebreide Kapperswebsite kan je een gratis Teampagina instellen. Ook kun je bij Da Vinci een Android & iPhone APP bestellen. In deze APP zie je ook de medewerkers van jouw salon en kan er direct door jouw klant een afspraak worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten