vrijdag 15 augustus 2014

Tip van Tino
Als saloneigenaar heb je altijd een gevoel hoe je salon het doet. Maar eigenlijk wil je dit gevoel ook bevestigd hebben. En dan het liefste niet met teveel zoekwerk, maar gewoon met 1 druk op de knop. Wij van Da Vinci snappen jouw gevoel en daarom hebben we dit voor jou ook ontwikkeld.

Met 1 druk op de knop?
In de salondiagnose kan jij precies zien op de belangrijkste facetten van jouw bedrijf of je gevoel inderdaad juist is. Welke zaken je zou moeten verbeteren en welke zaken je juist super doet met de salon.








Salondiagnose
Log in op MijnDaVinci.nl > Klik op Mijn Kantoor > Klik op PC-Coiffure Kantoor Live > Klik op Salon(s) > Kies voor Salondiagnose

Salondiagnose

Uitleg

Wat zie je?
Je ziet zes blokjes naast elkaar. Het eerste blokje zijn de openingstijden. De overige vijf blokjes zijn de belangrijkste zaken waar je als eerste op let bij het bekijken of je salon het goed doet. In bovenstaand figuur zijn de cijfers van juni 2013 t/m juni 2014 vergeleken met een jaar eerder.

Wat betekent het?
De vijf belangrijkste cijfers in de salondiagnose zijn: omzet per periode, aantal bezoeken, omzet per minuut, effectiviteit en het omzet per bezoek. Deze aspecten hebben een groen of een rood kleurtje. Een rood kleurtje betekent een negatief getal ten opzichte van een jaar eerder. Een groene kleur betekent dat die cijfers beter zijn dan een jaar eerder.

Wat kan je er mee?
In 1 oogopslag zien aan welke aspecten je iets harder moet werken en waar je dieper in kan duiken. In bovenstaande afbeelding zie je bijvoorbeeld dat de omzet per bezoek minder goed is dan een jaar eerder, want het balkje heeft een rode kleur. Om precies te zijn, de omzet per bezoek is met -0,6% gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Dan zou je kunnen kijken waardoor dit komt. Zijn er minder flacons shampoo verkocht, of zijn er minder haarkleuringen geweest etc. Als je dit weet kan je hier aandacht aan besteden met jouw medewerkers. Zorg er in ieder geval voor dat dit percentage niet minder wordt.

Nog meer mogelijkheden
Probeer eens te klikken op een groen of rood balkje. Je komt dan op een pagina terecht waar je precies kan zien welke omzet in periode 1 en in periode 2 voor het betreffende aspect van de salon is gehaald. Verder kan je kiezen om een 3 maanden, 6, 9 of 12 maanden diagnose wil vergelijken. Dan kan je bijvoorbeeld de zomerperiode van juni, juli en augustus 2014 vergelijken met juni, juli en augustus van 2013.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten