donderdag 31 juli 2014

Tip van Wendy: Gaan we deze maand plussen?



Tip van Wendy
Als ik bij een groep kappers zit dan is het eerste wat ik hoor: 'Hoe doet jouw salon het? Is het bij jou ook zo rustig deze maand?'. Jij als Da Vinci-kapper kan dit heel gemakkelijk zien, je kan jouw salon zelfs vergelijken met wel 1.000 andere kappers!

Waar je jouw salon kan vergelijken met knippend Nederland?
In de omzetmonitor kan je zien hoe jouw salon het doet ten opzichte van de andere 1.000 kapsalons in heel Nederland. Waar komen deze cijfers vandaan? Uit de kappers die hun cijfers geheel anoniem opsturen. Doordat we cijfers van 1.000 kapsalons hebben zijn deze 100% betrouwbaar.
De omzetmonitor
Log in op MijnDaVinci.nl > Klik op Mijn Kantoor > Klik op Omzetmonitor Basis.
Omzetmonitor
Uitleg
Wat zie je?
Je ziet in het linker figuur 4 balkjes. De twee groene balkjes zijn voor jouw eigen salon. De twee oranje balkjes staan voor heel knippend Nederland. In het rechter figuur zie je het omzetverloop van jouw salon en die van heel knippend Nederland over 12 maanden.

Wat betekent het?
Het lichtgroene en het lichtoranje balkje staan voor de omzet die verwacht wordt dat er in juli 2014 gehaald gaat worden ten opzichte van juli 2013. Het donkergroene balkje en het donkeroranje balkje geven de al gehaalde omzet ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar aan. In dit overzicht kan je zien dat deze salon het heel goed doet ten opzichte van vorig jaar en het ook beter doet dan het landelijke gemiddelde. Hetzelfde geldt voor het rechter figuur. Daar zie je het omzetverloop van deze salon ten opzichte van heel knippend Nederland.

Wat kan je ermee?
De motivatie van jouw medewerkers verhogen. Vertel ze: nog een paar knippers en we hebben de omzet van vorig jaar alweer gehaald en de maand is nog niet eens voorbij! Zo kan je ze vertellen dat zij het beter doen dan vorig jaar of dat ze nog een tandje bij moeten zetten omdat de prognose iets minder positief is.

Ik wil nog meer detail!
Als je de basis gezien hebt dan kan je ervoor kiezen om een nog gedetailleerdere analyse te bekijken. Deze kan je hier vinden: MijnDaVinci.nl > Mijn Kantoor > Omzetmonitor Analyse.
Kunnen wij je helpen?
Wil jij ook de omzetmonitor kunnen zien?
Of heb je nog meer vragen?
Wij staan voor je klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten